Het winnende team van de KISS Game Jam 2024 is...

Eenheid! Met "N-ice Cover" overtuigde het team de juryleden voor deze 2e kleurrijke editie met een puzzel- en platformspel waarin je speelt als een klein ijsblokje genaamd "Icy":

"Om zijn doel te bereiken moet "Icy" verschillende obstakels overwinnen, zoals over muren klimmen die te hoog voor hem zijn, dankzij zijn vermogen om zijn lichaam op verschillende plaatsen achter te laten om als platform te gebruiken. Hij moet ook de zon vermijden anders smelt hij, want hij is een ijsblokje! Mijn groep en ik kwamen op dit idee nadat we hadden gebrainstormd over het thema van de game jam, namelijk "mashup van muziektitels". We kregen een lijst met verschillende klassieke titels en moesten er twee mixen tot een zin en op basis daarvan een spel maken".

Dimitri Donnaylid van L'Unité, in een interview met RTBF Ixpé.

Na 48 uur een videogame te hebben ontwikkeld, hebben Arnaud Van Balen, Mathéo Kinnard, Rafael Adant, Dimitri Donnay, Nina Bucquoye en Mathéo Gollas de volgende prijzen gewonnen 1 stand bij de Gamescom op het paviljoen van de Belgische Spelen, 1 trailer voor hun spel geproduceerd door de RTBF IXPÉ, 1 stand bij Spelplein en plaatsen voor de ONTMOETEN EN BOUWEN.

Er werden ook andere prijzen uitgereikt:

  • Tweede prijs voor het team Tontons voor hun spel "It's coffee time!
  • Derde prijs voor het Gilovers-team voor hun spel Ultimate Band Battle
  • De ereprijs voor Sound Design ging naar het team van Furafic World voor hun spel "How to save a Rising Sun"!

Ontdek alle games die in het weekend zijn ontwikkeld, bezoek de KISS Game Jam 2024 itch.io pagina.

Gefeliciteerd aan de winnende teams en aan alle teams die hebben deelgenomen aan de KISS van dit jaar!

Heel veel dank aan Gaming Factory, de Albert Jacquard Middelbare School, Digitaal WalloniëHet Waals Gewest en RTBF IXPÉen aan de vele mensen die hebben geholpen om van dit evenement zo'n succes te maken.

Credits: Sacha Berger (Touille-schieten)

Deel dit bericht

Meer te ontdekken

Neem contact op met

Vul het onderstaande formulier in en ons team helpt je graag verder