Een terugblik op de tweede editie van het Game Dev Cafe eXtended: een geslaagde avond in het teken van marketing!

De tweede editie van het Game Dev Cafe eXtended, gisteravond gehouden in Bergen, bracht bijna 120 ontwikkelaars en liefhebbers van videogames samen. Het evenement richtte zich op het belang van marketing in de videogame-industrie en bood een aantal inspirerende lezingen en de mogelijkheid om een aantal lokale onafhankelijke games te ontdekken. Hier volgt een terugblik op een uitstekende avond voor de gamesgemeenschap.

Gisteravond kwamen in Bergen bijna 120 ontwikkelaars en liefhebbers van videogames bijeen voor de tweede editie van de Game Dev Café eXtendedeen evenement dat het belang van marketing in de videogamesindustrie benadrukte. Georganiseerd door WALGA en ondersteund door EFROhet Waalse Gewest en Digitaal WalloniëDe avond bracht een aantal topsprekers en exposanten samen en bood de gelegenheid om ideeën uit te wisselen en ervaringen te delen over thema's die essentieel zijn voor makers van videogames.

Inspirerende lezingen en gerenommeerde experts Het publiek werd getrakteerd op boeiende presentaties door Sophie Augurelle van Muurbeeld, William Bertin van Plug In Digitaal/Vrije dorpelingenen Sophie Schiaratura van Maracas Studiodie hun expertise over marketing in de videogamesindustrie deelden. Deze discussies legden de nadruk op de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met het promoten van videogames en gaven de deelnemers waardevol advies over hoe ze het profiel van hun projecten kunnen verbeteren.

Een showcase voor onafhankelijke videogames Naast de gesprekken, negen onafhankelijke videogames werden tentoongesteld in de Agora en gaven deelnemers de kans om innovatieve lokale creaties te ontdekken. De aanwezige ateliers waren onder andere Vissen Cactus, Flip het Spellen, Manen van Ardan, Uilenspellen, 50 ratten spelletjes, Slimme bedrieger, Maracas Studio, Zwarte Tranen Studioen Vliegtuig Toast. Deze ontwikkelaars kregen de kans om hun werk te presenteren en live feedback te ontvangen, in een vriendelijke en stimulerende sfeer.

Volgende stappen voor ontwikkelaars Voor degenen die hun marketingvaardigheden willen verdiepen, is er de KLIK OP biedt in oktober en november verschillende workshops aan die gespecialiseerd zijn in de kunst van het pitchen. Deze cursussen bieden ontwikkelaars de kans om hun communicatievaardigheden te perfectioneren en de impact van hun projectpresentaties te vergroten.

Ik kijk uit naar de volgende editie van Game Dev Café eXtended in december, vergeet dan niet lid te worden van de community WALGA op Discord om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en in contact te blijven met andere ontwikkelaars.

Hartelijk dank aan alle deelnemers, sprekers en exposanten voor hun bijdrage aan het succes van deze avond, en aan onze partners voor hun voortdurende steun. We kijken ernaar uit u in december te zien om het jaar in stijl af te sluiten met een nieuwe editie van de Game Dev Café eXtended !

Deel dit bericht

Meer te ontdekken

Neem contact op met

Vul het onderstaande formulier in en ons team helpt je graag verder